Knut Åsdam i fokus på Rotterdam Film Festival

Knut Åsdam er valgt ut til den prestisjefylte tittelen artist in focus under den 36. utgaven av IFFR som åpner i januar.

Knut Åsdam er valgt ut til den prestisjefylte tittelen artist in focus under den 36. utgaven av IFFR som åpner i januar. Det innebærer bl.a. separatutstilling på et av byens museer, visning av en rekke av hans kortfilmer og en grundig presentasjon i festivalkatalogen som har et stort internasjonalt nedslagsfelt.

International Film Festival Rotterdam er en av de største og mest profilerte filmfestivalene i Europa, og er spesielt kjent for å skape krysningspunkter mellom filmbransjen og andre samtidskunstformer som billedkunst, video, installasjon, performance og klubbkultur. Valget av artist in focus for 2007 falt på Knut Åsdam, som dermed vil åpne sin første separatutstilling i Holland på en av byens større kunstinstitusjoner, i tillegg til at flere av hans kortfilmer presenteres på kino. Arrangørene framhever i en pressemelding Knut Åsdam’s powerful portrayal of the relationship between urban architecture and humanity. Han blir dermed den femte internasjonale kunstneren som tildeles denne æren, etter Isaac Julien, Dominique Gonzalez-Foerster, Anri Sala og Sarah Morris.

Rotterdam-festivalen arrangeres for 36.gang i 2007, og i tillegg til et variert film- og videoprogram kan arrangørene by på debatter, seminarer og utstillinger knyttet opp til film eller video på flere av byens profilerte museer og gallerier, som f.eks. Witte de With, Boijmans Van Beuningen, Nederlands Fotomuseum, V2 og Institutt for Arkitektur. Man regner med over 350.000 besøkende totalt under IFFR, som i år finner sted fra 24.januar til 4.februar. Mer info på festivalens hjemmeside.

Comments