Frieze d/e legges ned

– Vi samler ressursene så vi ikke havner i konkurranse med oss selv, sier Mareike Dittmer når den tyske utgaven av kunsttidsskriftet Frieze nå legges ned.

Fra Berlin-lanseringen av første nummer av frieze d/e, våren 2011. Foto: Jonas Ekeberg.
Fra Berlin-lanseringen av første nummer av frieze d/e, våren 2011. Foto: Jonas Ekeberg.

Den tyske utgaven av kunsttidsskriftet Frieze legges ned etter fem år. Berlin-kontoret av det internasjonale kunstflaggskipet vil derimot bestå og stoffområdet vil fra november/desember-utgaven inngå i en utvidet versjon av internasjonale frieze magazine.

– Da vi lanserte frieze d/e i 2011, opplevde vi at den tyskspråklige regionen fortjente større oppmerksomhet enn hva som var mulig å få til i frieze magazine. Motivasjonen var ikke bare å svare på den voksende internasjonaliseringen i kunstverdenen, men samtidig å anerkjenne de spesifikt regionale diskusjonene som fant sted, og å skape en plattform for å utforske denne ofte produktive spenningen i et område med en spesielt rik og sammensatt lokal kunsthistorie. Vi er veldig stolte av de mange enestående sakene som har vært publisert med dette perspektivet gjennom 25 utgaver. Men vi har også opplevd at det ville være ønskelig med en større global leserkrets for de samme sakene i en internasjonal kunstverden som er blitt enda tettere forbundet de siste fem årene. Derfor har vi besluttet å legge ned frieze d/e og isteden øke den redaksjonelle dekningen fra Tyskland, Østerrike og Sveits med en fordobling av antall anmeldelser, flere featuresaker, kommentarer og supplement i det internasjonale moderskipet og på Frieze.com. Det vi mister derimot er det tyske språket, sier en av magasinets utgivere, Mareike Dittmer, i en kommentar til Kunstkritikk.

Det nyeste nummeret av frieze d/e, no. 25, blir også det siste.
Det nyeste nummeret av frieze d/e, no. 25, blir også det siste.

Med et opplag på 18.000, innrømmer Dittmer at frieze d/e også opplever de samme økonomiske utfordringene som andre trykte publikasjoner i dag.

– På denne måten vil vi også kunne samle ressursene våre bedre og ikke havne i konkurranse med oss selv, forteller hun.

Berlin-kontoret av Frieze har eksistert siden 2001, ti år etter lanseringen av frieze magazine. Frieze omfatter også frieze Masters Magazine, Frieze Week, de store kunstmessene Frieze London, Frieze New York og Frieze Masters, og Frieze Academy i London, et nytt program for kurs og foredrag lansert tidligere i år.

Comments